a360grados.net

 

ENLACES INTERNOS

Editoriales universitarias

Institutos de estudios locales/nacionales

 

Editoras y revistas destacadas:

Artes plásticas

 

 


Medi Ambient. Tecnologia i cultura Nº 37
 

Nombre de la Revista: Medi Ambient. Tecnologia i cultura
Número de Sumario: 37
Fecha de Publicación: 2005/12
Páginas:
Sumario:

Revista Medi Ambient. Tecnologia i cultura 
 

Post-Kyoto

Desembre 2005 - num 37
 
 
 
El canvi climàtic i la gestió de la complexitat
Lluís Reales. Director de Medi Ambient. Tecnologia i Cultura

L'interrogant - Fins quan tindrem reserves de combustibles fòssils?
Mariano Marzo. Catedràtic d'estratigrafia i professor de recursos energètics de la UB

El 87 % de l'energia primària que es consumeix al món, sense comptabilitzar la biomassa tradicional, prové dels combustibles fòssils. Aquest article, amb la perspectiva del 2030, planteja i respon un seguit de preguntes en relació amb la sostenibilitat del model energètic actual: disposem de prou reserves i recursos de petroli, gas i carbó per plantar cara a la demanda futura?; quina capacitat d'extracció cal posar a punt per satisfer aquesta demanda?; quines implicacions tindrà això sobre el comerç mundial?; quin grau de dependència haurien de suportar els països industrialitzats?, i quin serà l'impacte ambiental sobre el planeta causat per l'ús continuat i creixent de combustibles fòssils?

Mirada local - El futur climàtic a partir del 2012. El cas de Catalunya
Josep Enric Llebot. Departament de Física, Universitat Autònoma de Barcelona
Membre de l'Institut d'Estudis Catalans

L'article resumeix un estudi exhaustiu realitzat per diversos experts sobre la realitat climàtica de Catalunya. A continuació, es presenten les característiques climàtiques del territori català, una previsió sobre possibles canvis de clima a mitjà termini, i les conseqüències possibles sobre diferents sectors econòmics del país.

Mirada global - El món dels negocis i la protecció del clima
Ernest-Antoine Seillière. Catedràtic d'estratigrafia i professor de recursos energètics de la UB

El president de la Unió d'Indústries de la Comunitat Europea (UNICE) explica el punt de vista d'aquesta organització pel que fa a les polítiques i a les accions per combatre el canvi climàtic. La UNICE representa més de 20 milions d'empreses radicades en 33 països europeus

Cara a cara - Kyoto: llums i ombres
Per Lluís Reales

Alba Cabañas, des del món de l'empresa, i Jaume Morrón, des de l'ecologisme racional, conversen sobre el procés que ha portat fins a Kyoto, sobre el futur energètic, sobre el canvi tecnològic, sobre fiscalitat… En definitiva, reflexionen sobre els camins de present i de futur per conciliar les crisis ambientals amb el desenvolupament i les necessitats dels diferents actors econòmics de la nostra societat.

Polítiques públiques - Post-Kyoto i les polítiques de la Generalitat de Catalunya
Jordi Cañas, Josep Garriga i Iñaki Gili. Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat. Departament de Medi Ambient i Habitatge. Generalitat de Catalunya

Els autors presenten les polítiques públiques del Govern de la Generalitat de Catalunya pel que fa a l'escenari post-Kyoto. Es detalla el pla d'acció per reduir progressivament l'excés d'emissions a Catalunya en diferents àmbits: energia; transport; indústria; residencial i serveis; agrícola, ramader i boscos; residus; recerca i desenvolupament; informació i sensibilització.

 
 



Patrocinio - Contacto - Aviso Legal - Política de cookies - Añadir revista - Taller de Autopublicación
© 2004-2024 a360grados.net - La ciencia, la cultura y la sociedad a través de nuestras revistas
Desarrollo Web ComercialStudio.com